Manifiestaci├│n en Pla├ža de Sant Jaume
Publicidad
Si no ve correctamente el contenido de este e-mail, puede visualizarlo vía web.
inforesidencias.com

 

Inforesidencias
INFORMA 

El buscador de residencias de la 3ª edad de España

 

25 de juliol de 2019

 

 

 

CLAMOR PERQUE LA GENERALITAT DEIXI D'OBLIDAR I MEYNSTENIR EL SECTOR DE LA DEPENDÈNCIA

 

Aquest matí a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona representants de prestadors, usuaris, treballadors, associacions patronals i sindicals representants del sector d'atenció a la dependència s'estan manifestant per tal que la Generalitat escolti i actuï.

 

Aquest és el manifest que llegiran amb l'esperança que la Generalitat escolti:

 

SEGON MANIFEST DEL SECTOR D’ATENCIÓ A LA GENT GRAN A CATALUNYA

 

Els agents socials i econòmics del sector d’atenció a la gent gran volem expressar la nostra preocupació per la situació viscuda en aquest àmbit oblidat i menystingut per part de l’Administració. Com qualsevol societat desenvolupada, el sobre envelliment amenaça Catalunya. Per tant, és urgent i necessari dotar al sector d’una seguretat i una sostenibilitat que permetin encarar aquesta onada demogràfica de grans dimensions que, ara per ara, no estem preparats per afrontar.

 

És hora que l’Administració situï l’atenció de la gent gran com una prioritat de país que no depengui única i exclusivament de la situació pressupostària. En un sector amb una altíssima intervenció de l’administració, demanem igualtat de tracte i de recursos per a totes les persones ateses, millors salaris i increment de les tarifes després de 10 anys de congelació.

 

Aquestes propostes, realitzades fa dos anys davant del Parlament de Catalunya, i posteriorment expressades directament al Conseller Chakir El Homrani, s’han traduït recentment en una resposta per part del Departament que no recull cap de les demandes dels agents socials i econòmics, una proposta d’inversió amb unes xifres que no resolen la situació límit a la que ens trobem situats actualment.

 

Què volem?

 

- Garantir l’equitat i la qualitat en l’atenció a la gent gran.

- Millorar les condicions laborals dels professionals. Retenir i atreure el talent de professionals (geriatres, infermeria amb especialitat de geriatria, tècnics especialitzats en dependència, etc...) i assegurar la cohesió i l’estabilitat dels equips.

- Garantir la sostenibilitat del sector d’atenció a la gent gran. Patronals i sindicats recordem que la dignificació de l’atenció a la dependència és un repte de país que requereix la implicació de tot el Govern, i apostem per la signatura d’un conveni català que millori les condicions laborals i les càrregues de treball dels professionals, sempre i únicament vinculat a l’increment de tarifes.

 

La proposta efectuada per part de la Generalitat no permet assumir a les empreses i entitats les minses millores del conveni estatal del sector i fan que l’atenció a la gent gran de Catalunya estigui en perill per la insostenibilitat del sector, amb costos molt superiors als preus que marca la Generalitat. Recordem que el conveni estatal té unes condicions laborals molt inferiors a la d’altres professionals que, amb feines iguals, treballen en centres de gent gran propis de la Generalitat o en altres sectors d’atenció a les persones.

 

Això desincentiva l’entrada de professionals nous al sector i està causant la fugida dels actuals professionals a altres sectors, molt més atractius. Sense més recursos per millorar les condicions laborals dels professionals, sumat a l’inexorable augment de la població de gent gran i en situació de dependència dels propers anys, es fa evident un proper col·lapse de l’atenció a la gent gran per la manca de professionals.

 

Sol·licitem, a més, un acord del Parlament de Catalunya subscrit per tots els partits polítics que reconegui la necessitat d’anar incrementant les tarifes per aconseguir equiparar les condicions laborals dels professionals amb les condicions dels professionals de gestió directa del servei públic, per tal de garantir l’equitat i la qualitat de l’atenció a tota la Gent Gran de Catalunya.

 

Barcelona, 25 de juliol de 2019

Este boletín lo recibe porque en algún momento ha manifestado su voluntad de hacerlo. Si lo enviamos por error, o no quiere que se lo enviemos más, le rogamos nos disculpe y toque en el enlace que aparece en la parte inferior del mensaje para que le borremos de la base de datos.

El funcionamiento y existencia de la base de datos que utilizamos para el envío de este boletín ha sido comunicada a la Agencia de Protección de datos. Si desea acceder, corregir o eliminar sus datos sólo tiene que ponerte en contacto con nosotros.

La entidad titular de la base de datos es Infopenta, S.L. nif B62279039 domiciliada en Madrid y Barcelona, Ronda General Mitre, 191 4-2 Barcelona y Paseo de las Delicias, 30 de Madrid.  Tf: 902 170 289 info INFOPENTA, S.L. tiene sus ficheros automatizados con datos de carácter personal legalizados ante la Agencia de Protección de Datos con los códigos de inscripción nº 2021930016, 2021930017, 2021160232, 2021160234, 2021160236, 2021160238, 2021160240, 2021160242 Y 2071590355..

 

Aviso legal | Contacto | Ir a inforesidencias.com

   
Para dejar de recibir estas comunicaciones haga clic en baja.